Czesci Nissana - Ucando.pl
Jesteś tutaj
Start > Forumowicze posty piszą... > Murano nie jedzie skrzynia CVT wydaje dziwne dzwięki (brak ciśnienia)

Murano nie jedzie skrzynia CVT wydaje dziwne dzwięki (brak ciśnienia)

Witam

Mam problem z swoim murano z50 ,samochód kupiłem niedawno skrzynia cvt juz wtedy miała problemy z jazda przy 3000-4000 obrotów samochód jechał 40-50km/h

po podłączeniu komputera (aplikacji cvtz50 inne komputery nie chcą się połączyć) wyskoczyły następujące błędy u1000 p0745 p0778 p0746 p0826 p0703 p01701 p0615 p1778 p0868 wyglądało to na uszkodzenie sterownika skrzyni (wtedy jeszcze skrzynia nie wydawała takich odgłosów) kupiłem sterownik założyłem samochód jezdzi normalnie przez około 20km na drugi dzień kolejne kilometry a tu nagle znowu to samo auto nie jedzie.Znowu podpinam komputer  błedy niby te same ale po usunięciu zostaje błąd p0868 niskie ciśnienie i faktycznie Mpa sec PRS 0,98 Mpa Sec 0.20 Mpa Pri 0.22 Mpa line 3.18.Pierwsze co pomyślałem ze znowu sterownik  ale pierw chciałem sprawdzić kable.Po odpaleniu na drugi dzień samochodu w celu sprawdzenia napięć na sterowniku usłyszałem taki dźwięk .Samochód teraz prawie nie rusza szarpie czasami słychać metaliczne tarcie.Zmieniłem sterownik to samo  ciśnienia im wyższa temperatura skrzyni tym maleją  przy 50c było tylko Mpa sec 0.05 i mpa PRi 0.06.Dodam że jak chce ruszyć i auto nie ma siły obroty skaczą od 1000do2000 a potem nawet na P lub N samochód nie reaguje dobrze na gaz.Osobiście podejrzewam że to jest wina Pompy oleju w skrzyni lub zaworu z tego co wiem żeby to zrobić trzeba wyjąć skrzynie a to oznacza również demontaż silnika. Olej w skrzyni czysty prawdopodobnie wymieniony.Czy ktoś miał podobny problem z swoim murano ? Proszę o pomoc.

Czytaj na Forum ->

Dodaj komentarz

Nie jestem robotem.


Top