Czesci Nissana - Ucando.pl
Jesteś tutaj
Start > Forumowicze posty piszą... > Problem z odpalaniem 1.5DCI 106km

Problem z odpalaniem 1.5DCI 106km

Witam serdecznie posiadaczy QQ 

Po przewertowaniu forum  i poszukiwaniu tematów podobnych, i wyciagnięciu wniosków z nich.

Musiałem jednak utworzyć własny temat ze względu na brak rozwiązania dla mojego przypadku.

Teraz tak Auto Qashqai  1  FL 2010r Silnik 1.5Dci 106km, przebieg 135tys km , Polski salon z przebiegiem udokumentowanym.

Filtr Paliwa wymieniony 5tys km temu.

Przyszły temperatury około -1 i auto zaczęło gorzej palic, słabo i długo kręciło, po sprawdzeniu akumulatora, praktycznie niema pojemności więc wymiana na nowy VARTA.

Zaczął mocniej kręcić lecz dalej długo zapala, więc sprawdzamy, wyskakuje Błąd P0381, do wymiany idą 4 świece żarowe( dwie były padnięte) , pali lekko lepiej ale błąd dalej jest,  wymieniony został Przekaźnik  świec na nowy oryginał. za pierwszym odpaleniem zapalił ładnie , po sprawdzeniu brak błędu.

pojeździłem nim trochę , parę razy odpaliłem sprawdzenie błędów i nic niema dalej.

następnego dnia rano temperatura na dworze -4 , temperatura z czujników płynu i powietrza zasysanego taka sama.

Nagrzewam świece 2 razy i odpalam kręci ciężko i długo z 8 sekund aż powoli złapał i zapalił. ( choć zapowiadało się jakby miał nie zapalić)

(paliwo w baku ponad połowa)

Sprawdzenie błędów znów wskoczył błąd P0381 .

Sprawdzona wizualnie wtyczka od przekaźnika świec wszystkie piny siedzą kable całe.

Latem palił idealnie.

 

Jeśli ktoś spotkał się z tym problemem proszę o wskazówki co można sprawdzić .

Za pomoc w rozwiązaniu z góry dziękuje . 

 

Czytaj na Forum ->

Dodaj komentarz

Nie jestem robotem.


Top